Inšpiratívne osobnosti slovenského marketingu

Aktualizované: 2021-12-16
In3piratívne osobnosti slovenskeho marketingu
Hľadáte inšpiráciu, mentora či špecialistu na online marketing? Pripravili sme pre vás subjektívny výber redakcie WhitePress®, v ktorom nájdete inšpiratívnych marketérov a marketérky zo Slovenska. V článku nájdete ich jednotlivé profily a odkazy na ich sociálne siete, firmy a projekty, ktorým sa venujú.
Vyskúšajte našu platformu. Pôsobíme medzinárodne.
Zaregistrovať sa zadarmo

Hneď v úvode rebríčka uvádzame, že ide o subjektívny výber redakcie WhitePressu®, cieľom je vám predstaviť lokálnych špecialistov z online marketingu– či už ide o content marketing, sociálne siete, SEO, PR, kreatívu, copywriting, branding, mentoring atď. Ak tieto mená ešte nepoznáte, určite nebudete ľutovať, ak si ich pridáte na svoj zoznam ľudí, ktorých sa oplatí sledovať.
V článku nájdete krátke predstavenie každej osoby a odkaz na ich webovú stránku či LinkedIn profil.

Po prečítaní zoznamu nám zanechajte vaše komentáre s tipmi, ktorých marketérov radi sledujete, a ktorých považujete za svoju inšpiráciu či vzory.

 

Pavol Adamčák

Pavol Adamčák

Pavol študoval marketing a medzinárodný obchod na UCN v Dánsku a dnes je CEO v Dexfinity - jednej z TOP online performance marketingových spoločností v strednej a východnej Európe. Jeho práca sa vám môže spájať s ui42 digital, ktorý bol spin-offom firmy ui42, a rebrandoval sa na Dexfinity. Manažuje tím špecialistov, ktorých cieľom je maximalizovať návratnosť v online marketingu, a ktorých pôsobenie môžete nájsť na viac než 34 trhoch. Dexfinity je miestom, kde sa darí spájať marketingové technológie s nadšením pre rast e-commerce projektov. Príkladom je automatizácia riadenia PPC reklamy na celkový zisk e-shopu a analýza exportného potenciálu cez Global Market Finder. Počas svojej kariéry pomohol rásť spoločnostiam ako Eyerim, Biotech USA, Studio Moderna, Artmie, Northfinder, IBO, IRISIMO, MALL group, LeasePlan, Waragod, Powerlogy či GymBeam.

Webová stránka: https://www.dexfinity.com/

Blažena Ambróz Sedrovičová

Blažena Ambróz Sedrovičová

Blažena sa pohybuje v marketingu a PR už viac ako 12 rokov. Najskôr ako rádiová moderátorka a redaktorka, neskôr ako marketingová a PR manažérka projektu Košice – EHMK 2013 či PR manažérka v popredných slovenských PR agentúrach. Počas kariéry pracovala pre klientov ako P&G, ZSE, Coca-Cola, Telekom, Tatra banka a podobne. V PS:Digital pôsobila od svojho nástupu ako Head of Digital Executive a od leta 2016 ako Managing Director. Je zodpovedná za chod agentúry, ako aj dohľad nad všetkými väčšími kampaňami agentúry.

Získala niekoľko ocenení PROKOP či shortlist zo Sabre Award a je spoluautorkou niekoľkých ďalších ocenených prác agentúry v súťaži Zlatý Klinec. Patrí medzi niekoľko málo žien, ktoré vedú slovenské agentúry.

Lukáš Andel

Lukáš Andel

Lukáš Andel je UX dizajnér, ktorého skúsenosti s návrhom webových aplikácií, marketingovej komunikácie a e-commerce riešení trvajú viac než jednu dekádu. Pracoval pre grafické štúdio Orflex, online marketingovú agentúru RIESENIA.com, UX štúdio Habitable.co a momentálne pôsobí ako súčasť marketingového a produktového tímu v úspešnom slovenskom startupe Luigi’s Box.

Podieľal sa na návrhu bankových aplikácií pre 365-ku, veľkých e-commerce riešení pre klientov ako sú Medirex a TPD, príprave marketingovej stratégie pre 4ku, Satur alebo Lucron. Lukáš je všestranný a orientuje sa na stratégiu a výsledky. Verí v spoločenskú zodpovednosť, preto sa často angažuje v rôznych aktivitách pre komunitu a ľudí. Je členom Slovenskej User Experience Asociácie (SUXA), podieľa sa na iniciatíve Humans of UX a organizácii posledných ročníkov slovenského World Usability Day. Ako o sebe tento UX dizajnér a konzultant tvrdí: „Nemám sny, ale mám ciele”.

Martin Anderko

Martin Anderko

Martin sa venuje digitálnemu marketingu už viac ako 10 rokov a dostal sa k nemu cez vlastné ecommerce projekty počas štúdia na Technickej univerzite v Košiciach, kde študoval hospodársku informatiku. Svoje prvé úspechy zožal už počas štúdia, keď jeho diplomová práca o návrhu a optimalizácii online predaja vyhrala súťaž organizovanú IAB Slovakia. Počas svojej kariéry sa venoval SEO, PPC a webovej analytike. Momentálne pôsobí v spoločnosti GymBeam na pozícii Head of Performance marketing, kde sa venuje prevažne tvorbe stratégií a automatizácii v oblasti digitálneho marketingu a webovej analytike. Je vedúcim tímu, ktorý spravuje kampane s rozpočtom 4 mil. € ročne, v najrýchlejšie rastúcej fitness značke v CEE regióne. Jeho ostatným úspechom je ocenenie z roku 2021 za najlepšiu prednášku PPC campu, ktorý organizuje uLab.

Kamil Aujeský

Kamil Aujeský

Kamil sa venuje marketingu už viac než 11 rokov a patrí k známym slovenským osobnostiam z tejto oblasti. Pri svojej práci sa snaží nemyslieť iba v marketingovej, ale aj biznisovej rovine. Kamila môžete poznať aj ako zakladateľa agentúry, tvorcu úspešného oceneného blogu a organizátora marketingového eventu Digitálny Štvrtok. Pracovné skúsenosti zbieral prácou pre VISIBILITY, ZlavaDna.sk alebo Orange Slovensko a digita.sk. Okrem tvorby komplexných online marketingových kampaní získal opakovane titul Google Partners Certified Trainer. Jeho osobným cieľom je zúžitkovať dlhoročné know-how a vytvoriť portfólio dlhodobo úspešných firiem. Aktuálne môžete nájsť zaujímavosti zo zákulisia marketingového sveta a jeho talkshow Marketing Backstage v knihe Ako vyrásť v kreatívnom bizinise.

Rastislav Bahurinský

Rastislav Bahurinský

Rasťo nastúpil do THIS IS LOCCO tesne po vzniku agentúry v roku 2013 na pozíciu Account Director. Následne v roku 2017 prevzal riadenie agentúry ako CEO a 2 roky na to sa stal spolumajiteľom agentúry. Celkovo sa v reklamnom svete pohybuje už približne 15 rokov. V minulosti pracoval pre agentúry ako MW Pormotion, Agentúra Pohoda, Istropolitana Oglivy, digita.sk. Ako Account Manager a Account Director pracoval pre klientov VUB, Sberbank, Union, UniCredit, OMV, Microsoft, VSE atď.

Najviac ci cení pri práci REŠPEKT. A to vzájomný rešpekt v tíme, rešpekt medzi agentúrou a klientom a po tvrdej a kvalitnej práci veľmi poteší aj rešpekt reklamného trhu.

Webová stránka: https://www.thisislocco.sk/

Ivana Brutenič

Ivana Brutenič

Ivana v roku 2006, počas štúdia na Ekonomickej univerzite, založila konzultačnú spoločnosť EXACT RECRUITMENT. Študovala Obchod a Marketing, je doktorkou ekonomických vied. Pred 7 rokmi spolu so sestrou Kristínou založila úspešný projekt LINKEDINSTRATEGIE.SK. Vo svojich LinkedIn službách kombinuje zručnosti vyhľadávania s obchodnými a marketingovými znalosťami a vzdelaním.

Počas svojho pôsobenia vyškolili viac ako 5000 ľudí a svoje skúsenosti pretavili do 30-dňového programu 30 leads in 30 days. K ich klientom patria napr. VÚB, DM Drogerie, Generali, Lidl, Slovnaft, HB Reavis, Boehringer Ingelheim, Metro a mnoho ďalších. Od roku 2017 organizujú najväčší LinkedIn event na Slovensku - LinkedIn Academy a boli zvolené ako ambasádorky LinkedIn Local eventov pre Slovensko.

Branislav Brzula

Branislav Brzula

Braňo síce vyštudoval prekladateľstvo a tlmočníctvo na Univerzite Komenského v Bratislave, no už viac než 12 rokov tvorí marketing v spoločnosti Lidl. Momentálne pôsobí v Lidli ako marketingový riaditeľ a o vysokej kvalite a originalite jeho práce svedčí napríklad ocenenie Marketér roka 2020, ktoré každoročne udeľuje občianske združenie Ľudia z marketingu. Braňov podpis je pod kampaňami Lidla ako Viac času na príjemné veci, Máme vlastné značky – máme vlastné ceny či Jednotka v čerstvosti. Úspešne Slovákom odkomunikoval dlhodobé projekty ako Kuchyňa Lidla, Lidl Plus a tiež online shop Lidla. Podieľal sa aj na CSR kampani Hrášková polievka, ktorá získala zlaté ocenenie na Effie Awards 2020 a viacero ďalších medzinárodných cien.

Veronika Caková (Mužiková)

Veronika Caková

Veronika je skúsená marketérka, ktorá momentálne pôsobí v spoločnosti Performics na pozícii marketingového manažéra. V portfóliu majú značky ako O2, Lenovo či Tatra banka. Spoločnosť pôsobí v 34 krajinách a je dcérskou spoločnosťou Publicis Groupe. Veronika spravovala performance kampane veľkých i menších klientov, aktuálne sa venuje brand buildingu značky Performics v online aj offline prostredí, či vytváraniu efektívnych online marketingových stratégií pre klientov z rôznych segmentov. Stála za zrodom knihy Uspejte v online, v ktorej nájdete rady od popredných marketingových expertov zo Slovenska a Česka. Pôsobila aj v Digital Marketing Clube, kde mala možnosť byť spoluautorkou úspešnej konferencie Make it digital.

Kristína Cichý Kováčiková

Kristína Cichý Kováčiková

Kristína pôsobila v nadnárodnej konzultačnej spoločnosti Accenture, v medzinárodnej automotive spoločnosti Mercedes a v jednej z najlepších online reklamných agentúr na trhu Zaraguza. Má doktorát z Ekonomickej univerzity, odbor personálny manažment. Pred 7 rokmi založila spolu so sestrou Ivanou úspešný projekt LINKEDINSTRATEGIE.SK. Špecializuje na employment branding. Svojim klientom buduje lovebrandy na LinkedIne, nastavuje LinkedIn sales stratégie, vytvára a vedie zamestnanecké ambasádorské LinkedIn projekty.

Počas svojho pôsobenia vyškolili viac ako 5000 ľudí a svoje skúsenosti pretavili do 30 dňového programu 30 leads in 30 days. K ich klientom patria napr. VÚB, DM Drogerie, Generali, Lidl, Slovnaft, HB Reavis, Boehringer Ingelheim, Metro a mnoho ďalších. Od roku 2017 organizujú najväčší LinkedIn event na Slovensku - LinkedIn Academy a boli zvolené ako ambasádorky LinkedIn Local eventov pre Slovensko.

Vlado Cintula

Vlado Cintula

Vlado sa venuje marketingu už viac ako 15 rokov, pracuje v spoločnosti RIESENIA.com na pozícii Chief Digital Strategist. Predstavuje kombináciu dlhoročných skúseností s digitálnym výkonnostným marketingom s technologickým vzdelaním. Je jedným z rešpektovaných odborníkov na automatizáciu a personalizáciu výkonnostných kampaní medzi odbornou komunitou na Slovensku aj v Čechách.

Venuje sa najmä strategickým návrhom a konceptom kampaní, technológiám a automatizácii komplexných kampaní na základe online a offline dát. Popritom školí – individuálne, v rámci vzdelávacích projektov, ale aj na konferenciách.

Webová stránka: https://www.riesenia.com/

Michal Dedinský

Michal Dedinský

Michal Dedinský pôsobí ako Business Development Director v globálnej marketingovej agentúre Performics. Vytvára efektívne stratégie s cieľom prinášať zisk a pracuje s marketingovými rozpočtami v hodnote státisícov eur. Je členom business consulting oddelenia Transformers, kde v rámci Publicis Group konzultuje najväčšie lokálne spoločnosti v Česku a na Slovensku. Stál za kampaňami 3 úspešných knižných bestsellerov.

Marek Didák

Marek Didák

Marek je spoluzakladateľ a bol kreatívnym riaditeľom digitálnej agentúry Hype, ktorá je zameraná na najnovšie trendy v oblasti digitálneho marketingu. Po siedmich rokoch Hype opustil a v decembri 2021 založil inovatívnu agentúru pôsobiacu na zahraničnom trhu .out of spacetime.

Ako social media marketér začínal “before it was cool” a neskôr pôsobil ako marketing konzultant pre malé a stredné spoločnosti vrátane niekoľkých globálnych startupov. Má rád novinky, miluje zmenu a ulietava si na digitálnych trendoch a inováciách. Svoj svet definuje kľúčovými slovami rodina, cestovanie, šport, biznis a marketing.

Tony Dúbravec

Tony Dúbravec

Tony Dúbravec sa od roku 2012 venuje sociálnym sieťam a content marketingu. Začínal v neziskových organizáciách a pôsobil v popredných slovenských reklamných agentúrach (daren&curtis, MADE BY VACULIK, dotcom advertising). Pracoval pre klientov ako Tatra banka, Tesco, Dobrý Anjel, Heineken, Budiš, Nicolaus Vodka, Penta Real Estate a veľa ďalších. Pomáhal formovať internú reklamnú agentúru spoločnosti St. Nicolaus.

Je lektorom vzdelávacích projektov Digitálna univerzita a Creative Academy, kde učí, ako využívať sociálne siete zmysluplne a udržateľne. Mentoruje účastníčky v projekte Femme Pallete, študentov v Digital Marketing Clube a podnikateľov v Slovak Business Agency. Tvorí podcasty Doba Digitálna a Tony Dúbravec Podcast.

Webová stránka: https://tonydubravec.com/

Marek Gurega

Marek Gurega

Začínal ako copywriter a ideamaker a pred 5 rokmi založil Creative Academy – marketingovú akadémiu, v ktorej pôsobí ako CEO. Vyštudoval marketingovú komunikáciu a reklamu na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Ako copywriter pracoval pre DMW, no potom sa presťahoval do Prahy, kde pôsobil v Studenta Media, Facebookexpert.cz, McCANN ERICKSON PRAGUE, Médea Creativity Prague, prípadne Mark/BBDO Prague. Mal možnosť pripravovať kampane pre celosvetovo známe značky ako Vodafone, Pepsi alebo Mercedes-Benz. V Creative Academy je lektorom predmetu Kreativita naživo a okrem neho v nej prednášajú top osobnosti slovenskej reklamy a marketingu.

Maroš Hámorský

Maroš Hamorský

Už počas štúdia marketingovej komunikácie na vysokej škole spoluzaložil študentskú súťaž v online marketingu a zúčastnil sa Zaraguza Digital Academy. Tam bol súčasťou tímu, ktorý získal ocenenie Zlatý klinec za kampaň Megamotivátor. V roku 2012 začínal ako copywriter v TRIAD Advertising, kde pracoval pre klientov O2, Pilsner Urquell, Velkopopovický Kozel, ČSOB a ďalších. Po 3 rokoch sa presunul do agentúry Zaraguza, kde sa počas 4 rokov svojho pôsobenia vypracoval až na pozíciu Creative Team Leader. Rok strávil aj v českej pobočke TRIADu, kde sa podieľal na kampani proti domácemu násiliu pre značku IKEA. Kampaň získala shortlist na Cannes Lions a zlato na New York Festivale. Maroš získal za necelú dekádu práce v reklame desiatky ocenení zo slovenských i medzinárodných kreatívnych súťaží.

Matúš Hliboký

Matúš Hliboký

Matúš vyštudoval marketingovú komunikáciu na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Je kreatívnym riaditeľom v reklamnej agentúre TRIAD a ešte predtým pôsobil ako copywriter v agentúrach Zaraguza, Tarantula, Melon marketing a Digitask. Matúš je členom Art Directors Klubu. Za roky práce pozbieral niekoľko ocenení na súťažiach ako Zlatý klinec, Yound Lions Slovakia, NY Festival, Cannes Lions, EUROEffie, Epica alebo PIAF. Spolupracoval s O2, VÚB, ČSOB prípadne UNIQA. Svoju prvú stáž získal náhodou, neskôr pracoval ako copywriter a dnes je Matúš kreatívnym riaditeľom s celým radom ocenení.

Juraj Holub

Juraj Holub

Juraj Holub sa pridal do Slido ako ôsmy člen tímu a prvý zamestnanec, ktorý dostal na zodpovednosť marketing a komunikáciu. So Slidom, Juraj zažil hyper rast zo skromných 1300 eventov, ktoré použili platformu v roku 2013 na celkových 1.7 milióna mítingov a podujatí, vrátane SXSW, Web Summit, Adobe Summit. S contentovým tímom Juraj vybudoval jeden z najčítanejších blogov v eventovom odvetví s 2 miliónmi návštevami v minulom roku. Tiež dopomohol k tomu, aby sa Slido dostalo do publikácií ako The Wall Street Journal, The Financial Times The Next Web, Forbes, Fortune a mnoho ďalších. Juraj má momentálne na starosti komunikáciu a evanjelizuje potrebu efektívnejšieho vedenia mítingov. Mimo práce, Juraj prebicykloval Island, Maroko a Kyrgyzstan.

Jakub Horváth

Jakub Horváth

Jakub vyučuje na Fakulte manažmentu, ekonomiky a obchodu v Prešove predmety v oblasti digitálneho marketingu. Pôsobí tiež ako freelance copywriter, social media a PR konzultant. V minulosti sa podieľal ako ambasádor na programe Grow with Google, ktorý pomáha študentom a absolventom pri rozvoji digitálnych zručností. Počas svojho ambasádorstva zorganizoval viac ako 30 prednášok a vyškolil približne 2 000 ľudí.

Aktuálne je Google Certified Trainer pre oblasť #IamRemarkable, v rámci ktorej pomáha ženám a znevýhodneným skupinám osláviť svoje úspechy na pracovisku, aj mimo neho. Poskytuje tiež poradenstvo ako špecialista na online marketingovú stratégiu pre začínajúcich podnikateľov.

Michaela Chrkavá

Michaela Chrkavá

Michaela vyštudovala marketingovú komunikáciu a dnes pracuje ako Social media manažérka a spolutvorkyňa podcastu Sexuálna výchova. Svoje skúsenosti naberala v agentúrach PS:Digital, CORE4 a Hype, ale pracovala aj pre Refresher. Okrem tvorby úspešného podcastu je Michaela aj koučka na voľnej nohe. Patrí medzi lektorov Digitálnej univerzity, na ktorej objasňuje stratégie a tipy pre úspech pri budovaní followerov na instagrame, jej obľúbenej sociálnej siete.

Oliver Jakubík

Oliver Jakubík

Oliver Jakubík vyštudoval mix humanitných predmetov so zameraním na psychológiu, pedagogiku a osobný rozvoj. Už počas VŠ začal pracovať ako obchodný manažér a stratég v marketingových agentúrach; neskôr viedol strategické a obchodné tímy od 5 do 120 zamestnancov. Od roku 2008 pomáha ako nezávislý konzultant firmám, manažérom, podnikateľom, freelancerom a neziskovým organizáciám pri osobnom rozvoji, komunikačných stratégiách a brandingu. Ako lektor viedol firemné školenia, workshopy a verejné prednášky pre viac ako 8 000 účastníkov.

Z pohľadu zamerania sa 20 rokov venuje osobnému rozvoju, psychológii rozhodovania a manipulatívnej komunikácii, HR marketingu, rozvoju firemnej a osobnej značky, a tiež profesionálemu využitiu nástroja MailChimp.

Vo voľnom čase miluje testovanie nových marketingových a digitálnych trendov, značku Apple, jazzovú hudbu, šoférovanie a RedBull.

Webová stránka: https://oliverjakubik.com/

Ján Januška

Ján Januška

Ján je dlhoročný SEO konzultant a školiteľ. Za roky praxe pomohol e-shopom, poisťovni, obsahovým webom, ale aj B2B spoločnostiam. Ján začínal ako freelancer, no neskôr sa obklopil odborníkmi a v roku 2017 založil SEO agentúru a onpage SEO nástroj Spotibo. Aplikácia Spotibo je užitočný nástroj na audit technického SEO. V jeho tíme sa nachádzajú aj programátori a marketéri. Agentúra sa špecializuje na SK a CZ trh a medzi ich klientov patria SME, ZOOT, ZľavaDňa, Kariéra alebo Möbelix.

Webová stránka: https://spotibo.sk

Viktória Kajanovičová

Viktória Kajanovičová

Viktória Kajanovičová pôsobí ako junior konzultantka v agentúre Basta digital. Prednášala na rôzne témy súvisiace najmä s online reklamou na podujatiach ako Digisemestr (v Košiciach aj v Prahe), PPC OFFLINE (#10) či Digitálny štvrtok.

Viktória vyštudovala aplikovanú matematiku na Univerzite Komenského v Bratislave. Viktória je Google Certified Trainer pre oblasť Google Ads.

Webová stránka: https://bastadigital.com/

Matúš Konečný

Matúš Konečný

Matúš Konečný sa venuje marketingu roku 2009, keď spustil eshop s teniskami: "FreshBin". Jeho pracovné aktivity boli vždy naviazané na predaj. Či už predaj tenisiek, reklamných predmetov, tlačovín, výkonnostného marketingu alebo reklamného priestoru globálnych platforiem. V roku 2019 prevzal zastúpenie reklamného priestoru Spotify v rámci Httpool, neskôr pribral ďalšie platformy. V súčasnosti vedie slovenský Httpool tím. Httpool zastupuje ako oficiálny partner reklamný priestor platforiem: Spotify, AdColony, Snapchat, LinkedIn, Twitter, a prináša tak na Slovensko reklamné riešenia, ktoré sa napriek ich výraznému rastu, dajú ešte stále označiť ako neštandardné. Matúš využíva prístup k týmto platformám pri vzdelávaní trhu účasťou na rôznych eventoch, školeniach, diskusiách.

Maroš Kortiš

Maroš Kortiš

CMO v spoločnosti Mangools, ktorá vyvíja SEO nástroje obľúbené na celom svete. Maroš je ocenený ako slovenský marketér roka 2021 írskou firmou Ad World Masters. Mangools (itrinity, s.r.o.) je podľa rebríčka Deloitte najrýchlejšie rastúcou tech firmou na Slovensku a jednou z najrýchlejšie rastúcich v rámci CEE regiónu.

Maroš sa o svoje skúsenosti delí v knihách, či na konferenciách a webinároch. Podieľa sa na riadení marketingu aj v projektoch UptimeRobot a EmailListVerify, ktoré spolu s Mangools tvoria trio SaaS biznisov firmy itrinity, s.r.o.

Juraj Kováč

Juraj Kováč

Kreatívny riaditeľ a partner v agenúre THIS IS LOCCO, kde pôsobí 8 rokov. Copywriter, ideamaker, v minulosti občasný designér a programátor. Vyštudoval marketing na Trnavskej FMK UCM. V agentúre THIS IS LOCCO tvorí crossline kampane, ktoré spájajú kultúru, kreativitu a technológie, tie prinášajú zákazníkom zážitok a klientom zisk. Pracoval na značkách z rôznych sektorov od FMCG cez finančné služby, až po tech a automotive. Ocenenia z Effie, Zlatého klinca - vrátane Grand Prix, Digital Pie, PIAF, Zlatá Pecka, Cannes Young Lions, Cresta Awards, Golden Drum, New York Festivals, Prokop a dalších. Člen ADC a ADCE.

František Kozáček

František Kozáček

František je YouTube špecialista s viac ako 7 ročnými skúsenosťami. Spravuje YouTube kanály a poskytuje poradenstvo prevažne väčším klientom. Pod jeho rukami rastie napríklad aj populárny detský YouTube kanál Spievankovo, ktorému pomohol dosiahnuť métu 100 tisíc odberateľov a následne vyrásť až na úroveň 1 milión odberateľov. Zároveň kanál Spievankovo v rámci 2 ročnej spolupráce vyskočil v sledovanosti v priemere z 3 mil. pozretí na 30 mil. pozretí mesačne. František je zároveň aj zakladateľom vzdelávacieho YouTube kanála VIDEO ACADEMY, prostredníctvom ktorého pomáha tisíckam podnikateľom, aby mohli efektívnejšie komunikovať k ľuďom svoje posolstvo, podporovať svoju značku, a tiež aj predávať viac vďaka YouTube videám.

Webová stránka: https://www.videoacademy.sk

Martin Krajniak

Martin Krajniak

Martin vyštudoval marketing na Univerzite Komenského v Bratislave. Už 14 rokov sa venuje marketingovej komunikácii a momentálne pôsobí ako marketingový konzultant v medzinárodnej prieskumno-konzultačnej firme Kantar. Počas svojej kariéry mal možnosť pracovať ako Head of Marcom v O2, ako riaditeľ marketingu štartoval bankovú značku Raiffeisen na našom trhu. Pracoval aj na pozícii account manažéra v PR agentúre Arthur media, ako senior brand manažér pre Tatra banku a s marketingom pomáhal aj v Nexterii. Martin má skúsenosti s ATL/BTL kampaňami, PR alebo brand consultingom. Je zástancom Brand Purpose – teda účelu existencie firmy, ktorý presahuje zisk. Martinovou prácou je radiť klientom ako skvalitniť výkon reklamy a nastaviť značku.

Michal Král

Michal Král

Michal sa venuje on-line biznisu už viac ako 16 rokov a z toho viac ako 14 rokov e-commerce ako CEO cenového porovnávača Pricemania, ktorý agreguje ponuky viac ako 9 000 e-shopov. Medzi klientov patria lídri trhu ako Alza.sk, Mall.sk, Datart.sk, Martinus.sk, Notino.sk, Gymbeam.sk a stovky ďalších. Okrem toho, Michal založil aj projekt Pricemania Academy, v rámci ktorého vzdeláva majiteľov a marketérov e-shopov, a to formou konzultácií, workshopov a dlhodobého mentoringu. E-shopy sa tak dostanú k unikátnemu know-how a získajú kontakty na overených dodávateľov a nástroje, ktoré im pomôžu zvýšiť ich obrat a ziskovosť v desiatkach %.

Simona Kubán

Simona Kubán

Simona podniká v oblasti digitálneho marketingu a je spolumajiteľkou digitálnej agentúry SCR interactive, ktorá sa v roku 2018 spojila s performance agentúrou EnterCompany. EnterCompany Simona založila v roku 2015 a o 2 roky získala ocenenie Rising stars - najrýchlejšie rastúca firma roka 2017 v súťaži Digital PIE.

SCR interactive získala ocenenie European Business Awards™ za excelentné biznis výsledky a progresivitu. V súťaži Digital PIE bola ocenená v kategórii performance. Patrí do top 15 % českých a slovenských Google partnerských agentúr a bola zaradená do programu Sales Guru. Simona pracovala s veľkými klientmi ako napríklad Niké, OTP Banka, Amundsen a k jej aktuálnym klientom patria Slovenská pošta, HPE (Slovensko, Česko, Švajčiarsko), ABB, EXIsport či KINEKUS.

Prvé skúsenosti s online marketingom získala na marketingovom oddelení hotela už ako šestnásťročná, ďalšie skúsenosti získala na univerzite v Liege. Už počas štúdia rozbehla vlastný biznis, a to export-import spoločnosť obchodujúcu s Vietnamom a USA. Vyštudovala ekonómiu aj právo, z ktorého získala titul PhD. V Raiffeisen Bank bola zodpovedná za nákup marketingových služieb pre skupinu bánk v 16 krajinách. V súčasnosti pravidelne prednáša na univerzitách, v technologických inkubátoroch a spolupracuje s agentúrou SBA.

Matej Kucek

Matej Kucek

Matej je spoluzakladateľom agentúry HighBrõws, ktorá na základe poznatkov multidisciplinárneho charakteru - primárne neurobiológie, behaviorálnych a sociálnych vied, pre svojich klientov navrhuje Human-centric biznisové, vzdelávacie a prosociálne riešenia. Taktiež je spoluzakladateľom večernej školy Brainery® a hnutia Upracme Slovensko. Vyštudoval sociálnu a pracovnú psychológiu. Svoje získané skúsenosti z popredných reklamných agentúr využíva pri riadení tímov a projektov pre významné slovenské, ale aj zahraničné značky. Matej sa neustále usiluje posúvať hranice svojho poznania. Svoje poznatky sa snaží aplikovať v prospech vytvárania lepšej a uvedomelejšej spoločnosti.

Matej Kukučka

Matej Kukučka

Matej študoval marketing a manažment na Univerzite Komenského v Bratislave. Je spoluzakladateľom a CMO startup-u StreamBee, ktorý sa zaoberá analytikou a nástrojmi pre streamovanie. Okrem toho založil vzdelávaciu platformu Marketing Player, ktorej cieľom je zlepšiť vzdelávanie v digitálnom marketingu. V minulosti pracoval na pozícii Digital Marketing Specialist pre spoločnosť LIFARS, Digital Marketing Manager pre Fleming alebo Head Of Marketing v spoločnosti LiveAgent. Matejovou doménou v marketingu je SEO a dnes sa prednostne venuje projektovému manažmentu. V osobnom živote je kávičkár, ktorý hrá súťažne šach.

Webová stránka: https://marketingplayer.sk

Filip Kuna

Filip Kuna

Filip pôsobí už viac než 5 rokov ako riaditeľ slovenskej pobočky švédskej spoločnosti Strossle. Okrem toho sa však venuje aj písaniu pre portál Stratégie, je lektorom na Digitálnej univerzite a speakerom na viacerých konferenciách napríklad Creative SUMMIT alebo Digital RULEZZ. Získal titul Master of Business Administration (MBA) na City University of Seattle. Pred pôsobením v Strossle však pracoval ako vedúci produktového oddelenia a produktový manažér pre Zoznam.sk. Filip je Master Trainer pre DIMAQ (medzinárodný certifikát v online marketingu) a podpredseda správnej rady v IAB Slovakia (združenie pre internetovú reklamu). Filipovou doménou je budovanie obsahu, ktorý prináša klientom stabilné výsledky. Jeho posty nájdete aj vo FB skupine Content Marketing Community SK/CZ. Rád inšpiruje ako tvoriť content, ktorý zákazníci milujú.

Katarína Kurečková

Katarína Kurečková

Reklame sa Katarína venuje od roku 2002. Pôsobila ako copywriter, ideamaker alebo teamleader v niekoľkých reklamných agentúrach (Mayer/McCann Erickson, MUW Saatchi & Saatchi, VACULIK Advertising, applepie). Pracovala pre značky: Audi, Toyota, Heineken, Lavazza, Coca-Cola, Durex, Orange, Mastercard, Avon a veľa ďalších. Práce, na ktorých sa podieľala, získali množstvo ocenení na kreatívnych súťažiach nielen na Slovensku a v Čechách, ale aj na festivaloch kreativity v mestách New York, Cannes, Merribel, Stockholm, Riga, Atény, Portorož...

Vyštudovala Katedru žurnalistiky na FF UK v Bratislave, jej hlas môžete poznať z viacerých rádií (napr. Rádio Jemné, Rádio Twist, Rádio Koliba/Okey) alebo dabingu. V roku 2015 získala štipendium na Indonézskom inštitúte umení na Bali, kde tri roky študovala balijský tanec a umenie. Píše scenáre a články, moderuje eventy, je autorkou detskej knižky Katka a jej Zdravý duch. Je doktorandkou na Katedre Masmediálnej komunikácie FF UK v Bratislave.

Ján Laurenčík

Ján Laurenčík

Ján Laurenčík pôsobí ako senior konzultant a partner v agentúre Basta digital. Jano vyštudoval matematiku a počítačovú grafiku na Univerzite Komenského v Bratislave. Externe vyučuje na Fakulte manažmentu a aj na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave.

Ján je Google Certified Trainer pre oblasť Google My Business. Podieľal sa na organizácii jedných z najväčších odborných online marketingových konferencií na Slovensku - PPCEE a #seozraz.

Webová stránka: https://bastadigital.com/

Róbert Lelkes

Róbert Lelkes

Robo sa sústreďuje na rast zisku eCommerce biznisov, na čo využíva performance marketing, automatizácie, odporúčania pre web a zážitok z nákupu. Jeho výsledky pre klientov získali množstvo ocenení ako Digital Pie za Performance, Google Premier Partner Finalist a ďalšie. Vždy sa pozerá na celkový dopad marketingu na zisk namiesto výnosov, a hľadá potenciál na zlepšenie. Vzdeláva ako Google Certified Trainer, rád odovzdáva svoje vedomosti ďalej, a veľmi rád poradí, ak máte nejaké otázky. Pracuje ako freelancer a venuje sa klientom v Európe, aj v USA.

Andrea Liszkai

Andrea Liszkai

Andrea Liszkai je extrovertný introvert a jej nadšenie pre vec je nákazlivé pre každého, kto s ňou príde do styku. Neuspokojí sa s dobrým nápadom - odrovnať ju dokáže len niečo výnimočné! Pracovala pre značky ako Coca-Cola, Nestlé, Mastercard, letisko Košice či Biela pastelka. Pôsobí ako kreatívna riaditeľka v agentúre Promiseo, kde má pod palcom copykov, ideamakerov aj grafikov. Pri vymýšľaní konceptov spája srdce s rozumom a hľadá insighty, ktoré sú podľa nej tým pravým korením každej reklamy.

Braňo Macko

Braňo Macko

Braňov team redukuje hejt na internete. Jeho content marketingová agentúra Ponyhouse to vníma ako neoddeliteľnú súčasť online komunikácie značiek. Okrem toho, že Braňo rád o sebe píše v tretej osobe, sa aj rád počúva – preto prednáša copywriting na FMK UCM v Trnave. Jeho filozofia je, že content má nájsť správny prekryv medzi tým, čo chcú značky povedať a čo ľudí baví počúvať. Túto filozofiu aplikuje pre značky ako Sedita, 365.bank, Poštová banka, Red Bull, Telekom či Business Lease. Mrknite na free e-book o tom, ako sa zbaviť hejterov za 30 minút.

Odkaz na e-book: ponyhouse.sk/ebook

Jana Malaga

Jana Malaga

Vytvorila projekt BLOGER ROKA a organizovala túto anketu v rokoch 2014 - 2018. V roku 2016 založila unikátny projekt Asociácia blogerov, ktorý edukuje a spája viac ako 200 slovenských blogerov. Vedie boutique content marketing house Content agency. Ponúka značkám obsahový marketing šitý na mieru. Najžiadanejšími službami sú nastavenie obsahovej stratégie, tvorba obsahu, event marketing, social media manažment, PR a online reputačný manažment. Triumfujú v sprostredkovaní komplexného portfólia služieb od slovenských, českých a poľských blogerov a influencerov.

Webová stránka: https://contentagency.sk/

Viktória Margitová

Viktória Margitová

Viktória pracuje ako Key Account Manager agentúry Promiseo. Pôvodne social media špecialistka, dnes manažérka najväčších klientov agentúry a certifikovaná Google trénerka. Ako skúsená prednášajúca zastrešuje množstvo školení a často ju môžete stretnúť na slovenských i medzinárodných marketingových konferenciách. Svojimi názormi pravidelne prispieva do rôznych marketingových rubrík. Rada sleduje trendy a tie potenciálne sa nebojí zaradiť ani do konvenčných marketingových mixov. Okrem rekordov, ktoré dosahuje so svojimi zákazníkmi rada zbiera aj cestovateľské zážitky.

Milan Markovič

Milan Markovič

Milan je COO agentúry Effectixu, digitálny stratég a dvojnásobný Google Certified Trainer. Vyštudoval síce architektúru, no posledných 10 rokov zasvätil marketingu. Jeho najväčšou vášňou je digitálna stratégia a brand-building. Pomáha firmám orientovať sa v dátach a pochopiť zložité problémy jednoduchou perspektívou. Posledné 3 roky je lídrom agentúry Effectix na Slovensku, kde vedie tím 25 špecialistov na SEO, PPC a sociálne médiá. So svojim tímom, pre slovenské a zahraničné značky, vytvára kampane, ktoré fungujú. Svoje znalosti a bohaté praktické skúsenosti uplatňuje pri strategickom poradenstve, mentoringu a prednáškach. Vo voľnom čase rád športuje a cestuje za architektúrou a gastronómiou.

Jakub Mazán

Jakub Mazán

Marketingu sa venuje takmer 10 rokov. Pracoval pre viacero reklamných agentúr, v ktorých sa postupne prepracoval z pozície copywritera, cez pozíciu Head of Digital, ktorú zastával 4 roky v agentúre Istropolitana Ogilvy, až na pozíciu CEO, ktorú zastáva aktuálne v agentúre 4.0. Okrem toho, istú dobu pracoval na marketingu v slovenskej pobočke Red Bullu. Tiež spoluzaložil a neskôr predal projekt Truniversity - online platformu na vzdelávanie ľudí v marketingu a komunikácii.

Júlia Micháleková

Júlia Micháleková

V praxi sa pohybuje od roku 2009. 8 rokov je verná online marketingovej agentúre Visibility, kde začínala s manažovaním SEO projektov. Firmu pomáhala budovať a rozvíjať a takmer 3 roky ju viedla. Pár mesiacov skúsila život v korporácii na pozícii Head of Digital Marketing&Sales v Tatra banke. V súčasnosti pôsobí ako CEO a spolumajiteľka agentúry DASE, kde sa venujú výhradne digitálnej a webovej analytike, prevažne pre zahraničných klientov. Okrem toho rozbieha projekt Meditovat.online. Za svoje poslanie považuje odovzdávanie svojho know-how, vzdelávanie a starostlivosť o šťastie a rozvoj ľudí v jej tíme, ale aj mimo neho.

Marián Michalovič

Marián Michalovič

Marošove začiatky v oblasti online marketingu a SEO siahajú do minulého storočia. Najskôr pomáhal svojim známym tvorbou webových prezentácií, krátko na to sa začal venovať aj možnostiam, ako zvýšiť návštevnosť a pozície vo výsledkoch vyhľadávania. Aktuálne pracuje ako Head of SEO v jednej z najväčších mediálnych skupín na Slovensku – v GroupM, pod ktorú patria agentúry H1 Slovakia, Mindshare, MediaCom a Wavemaker. Jeho rukopis vo forme tvorby stratégií je nezmazateľný u mnohých klientov, medzi inými aj v nadnárodných spoločnostiach ako Lidl, iClinic, Mazda, mBank či Husqvarna. Rád sa hrá s kľúčovými slovami. Tvorba ich analýz a následné uplatnenie v praxi je pre neho doslova hobby. Je mentorom svojim kolegom a svoje skúsenosti a znalosti zo sveta SEO odovzdáva aj ako tréner prostredníctvom Dimaq akadémie. Maroš je aj Mergado certifikovaným špecialistom. Vyštudoval automatizované systémy riadenia, práca s XML feedmi mu je tak veľmi blízka, čo využíva pri nastavovaní cenových porovnávačov či Google Ads kampaní.

Pavol Minár

Pavol Minár

Pavol je marketér, stratég a storyteller s 23-ročnými skúsenosťami z marketingu, brandingu, reklamy alebo výskumu trhu a viac než 20 cenami Effie. Pracoval pre firmy na Slovensku, v Českej republike, Rakúsku, Francúzsku, Bulharsku alebo Veľkej Británii. V minulosti zbieral skúsenosti v agentúrach ako Istropolitana Ogilvy a Zaraguza. Pred rokmi založil Inspirations Minar – konzultačný butik, ktorý svojim klientom pomáha v marketingu, brandingu, reklame, biznise, ale aj coachingu a vzdelávaní. Jeho klientmi boli Philips, Bel syry na Slovensku a v Českej republike, Slovenská sporiteľňa, Orange, Octago, Odborný liečebný ústav psychiatrický na Prednej Hore a mnohí ďalší. Pavol tiež pôsobí v akademickom prostredí a okrem úspešného marketéra je tiež kondičným trenérom, milovníkom kvalitnej literatúry a trendspotterom reklamných, spoločenských, marketingových a spotrebných trendov.

Martin Motáček

Martin Motáček

Martin vyštudoval obchod a marketing na Ekonomickej Univerzite v Bratislave a vo svete reklamy pracuje už 15 rokov. Momentálne pracuje pre agentúru Wiktor Leo Burnett na pozícii Creative Director, no skúsenosti nabral vo viacerých reklamných agentúrach ako Publicis Knut alebo MARK BBDO, či spoluzakladal kreatívne štúdio SVEN Creative. Okrem reklamy Martin vyrába vlastné víno pod značkou Tri hony, pôsobí ako someliér a založil e-shop s vínom vino.sk. Jeho prácu ste mohli vidieť v kampaniach pre Orange, 365.bank, Satur, Heineken, multifunkčný projekt Nivy, Corwin, prípadne Nadáciu Provida. Za svoju prácu získal niekoľko významných ocenení doma i v zahraničí a je členom Art Directors Klubu, v ktorom nájdete najoceňovanejších kreatívcov na Slovensku.

Tomáš Nagy

Tomáš Nagy

Tomáš je copywriter, ideamaker a milovník komunikácie, ktorá má zmysel. Študoval v Brne, Dánsku, či Banskej Bystrici. Do svojej 21-ky hrával futbal na profesionálnej úrovni, no radšej skočil do sveta marketingu a reklamy, ktorý ho vždy fascinoval. Ako freelancer spolupracoval s klientami a značkami ako Poštová banka, MALL.TV, Zvolenský, FORBES, Divadlo Štúdio tanca či Mindsparkle Mag. V roku 2018 založil spolu s ďalšími dvomi Tomášmi moderný pracovný portál Pretlak, ktorý dnes využíva už viac ako 500 firiem, od reklamných agentúr, cez startupy, až po technologických gigantov. Okrem toho spoluzaložil aj STØPPLA STUDIO, ktoré sa venuje stopmotion animácii.

Martina Novotná

Martina Novotná

Martina Novotná, zakladateľka mediálnych portálov, prvého online magazínu a komunity pre podnikateľky na Slovensku, Akčné ženy (www.akcnezeny.sk, www.akcnemamy.sk , www.svetzeny.sk , www.prezdraviezeny.sk , www.akcnizeny.com, https://klub.akcnezeny.sk/, https://www.eventyprezeny.sk/ ) V súkromí aj dvojmama, nadšenkyňa startupov a dobrých ľudí. Martina zakladala portál Akčné ženy počas prvej rodičovskej dovolenky. Dnes má okolo seba tím ľudí z rôznych kútov Slovenska, ona sama žije v Prahe. Manažuje portály, organizuje eventy a tvorí platformu, kde sa združujú akčné ženy, ktoré napĺňajú heslo = ženy, ktoré robia, čo milujú.

Hlavnou myšlienkou a cieľom celého projektu je inšpirácia, pomoc, vzdelávanie, networking a marketingová podpora pre podnikateľky. Číta ich 150 000 RU mesačne a za štyri roky zorganizovali Akčné ženy viac ako 200 eventov pre viac ako 10 000 žien.

Milan Novotný

Milan Novotný

SEO konzultant, startup mentor pre Univerzitný technologický inkubátor STU a lektor v Learn2Code. Robil SEO pre klientov ako napríklad humanic.net, zoznam.sk alebo joj.sk. Prvý web spustil v roku 2009 a pochopil, že digitálny marketing sa stane jeho doménou. Milan sa zameriava na technické a On-page SEO pre SaaS firmy, linkbuilding, obsahový marketing, ale aj strategické plánovanie a implementáciu. Pracoval pre online marketingovú agentúru Visibility a digitálnu reklamnú agentúru Invelity. Momentálne vedie SEO v spoločnostiach CloudTalk a Wilio, ktoré získali investície v miliónoch eur a prudko rastú. Ako sám tvrdí tento SEO nadšenec – stále je sa čo učiť a problémy, ktoré treba riešiť.

Foto: invelity.com

Tibor Peták

Tibor Peták

Tibor je majiteľom (ne)agentúry Gradeta.sk, nástupcu SEOchat.sk – prvého komplexného portálu o SEO na Slovensku. SEO sa venuje od roku 2003. Počas jeho dlhoročnej kariéry mal možnosť pracovať na viac než 300 weboch a momentálne pracuje pre najväčšie značky na Slovensku a v Česku. SEO školí už od roku 2009 a za toto obdobie „mu prešlo rukami“ viac než 2000 SEO nadšencov. Je spoluautorom niekoľkých kníh o internetovom marketingu a občasným spíkrom na konferenciách. Medzi jeho klientov patria napr. O2, Satur, SITA alebo Raiffeisen banka.

Webová stránka: https://gradeta.sk/

Martin Piteľ

Martin Piteľ

Martin vyštudoval žurnalistiku, ale už na škole podľahol čaru sociálnych sietí a digitálneho marketingu. V agentúre PS:Digital pôsobí od roku 2016 - začínal ako account a social media špecialista, ostatné 3 roky je tímlídrom a vedie najväčší agentúrny tím. Okrem toho sa podieľal na kampaniach ako Výlety naslepo s influencerom Selassiem pre OSF, úspešnej predvolebnej župnej kampani Jána Luntera či kampaniach Je to úveriteľné a #Samisebou pre Tatra banku.

Spolu s kolegyňou Janou Kvardovou reprezentovali Slovensko v rámci súťaže Young Lions na svetovom finále v Cannes. Aktuálne Martin spravuje Facebook stránky pre Google Česko a Slovensko a pravidelne školí firmy, študentov či jednotlivcov.

Štefan Polgári

Štefan Polgári

Štefan sa venuje online marketingu už od svojich 16 rokov. Začínal ako affiliate publisher a neskôr spoluzaložil affiliate sieť Dognet. Tá aktuálne pôsobí na viacerých trhoch v rámci CEE a plánuje celo-európske pôsobenie. Vo svojom portfóliu má stovky e-shopov a tisíce publisherov. Práve publisheri nosia inzerentom denne viac ako 3000 konverzií a počas vianočnej sezóny je toto číslo 2-3 násobné.

Okrem siete Dognet založil projekt Ecommerce Bridge, v ktorom je ale aktuálne už iba partnerom. Tak isto prevádzkuje Múzeum Mobilov, ktoré zahŕňa stálu expozíciu viac ako 2500 jedinečných kúskov mobilných telefónov.

Webová stránka: https://www.dognet.sk/

Alex Prochyra

Alex Prochyra

Expert na online marketing a business development s certifikátom Mini MBA v marketingu od Marka Ritsona. V minulosti riadil celý online marketing spoločnosti BILLA Slovakia. Má skúsenosti na pozícii business development managera v globálnej marketingovej agentúre Performics, aj ako freelance konzultant. Dôležitý je preňho efektívny, húževnatý a flexibilný prístup k práci. Na svojej práci má rád rozmanitosť – prácu s najväčšími hráčmi na trhu, komplexné stratégie a plánovanie, ale tiež hľadanie ciest k úspechu pre malé a stredne veľké podniky.

Mikuláš Prokop

Mikuláš Prokop

Mikuláš je freelance SEO konzultant a stratég. Po štúdiu marketingovej komunikácie v Bratislave pracoval šesť rokov v digitálnej agentúre Visibility, najprv ako SEO Project Manager, neskôr na pozícii Strategy Director. Počas svojej kariéry pomohol rásť desiatkam klientov, medzi ktorých patria SME, Kaufland alebo Raiffeisen banka. Za svoju prácu získal viacero domácich a medzinárodných ocenení vrátane Digital PIE (2018, 2019, 2020, 2021), Digital Rising Star 2019 alebo Global Content Awards 2020.

Jakub Ptačin

Jakub Ptačin

Jakub Ptačin je dizajnér a komunikačný fanatik so sklonmi k občianskej aktivite. Časopis Forbes ho už niekoľkokrát zaradil medzi 30 pod 30 najtalentovanejších Slovákov. Založil a vedie štúdio dizajnu a komunikácie Studio Echt, spoluzaložil jednu z najlepších svetových konferencií o dizajne By Design Conference alebo portál, magazín a turistický oddiel Hikemates. Je autorom bestselleru 53 pokusov, ako byť lepší a vďaka projektu Nosene sa stal laurátom ceny Via Bona.

Webová stránka: https://studioecht.com/

Mgr. Tamara Rogožníková Gončarova, PhD.

Mgr. Tamara Rogožníková Gončarova, PhD.

TAMI je marketérka telom aj dušou. Je expertkou na Instagram, Facebook a Tik Tok. Tvorkyňa a konzultantka strategickej komunikácie na sociálnych sieťach. Je držiteľkou ocenenia Vizionári 2019. Založila populárny edukatívny projekt Instaraňajky - popularizátorka strategickej komunikácie v digitálnom priestore. Spoluorganizuje workshopy Instabiznis so Zlaticou Puškárovou. Je spoluzakladateľka knižného vydavateľstva InspiraPublishing a autorka motivačnej knihy pre mamy "Mamou po 30". Tami je tiež „community builder“, autorka kníh, kurzov a e-bookov.

Webová stránka: https://tamaragoncarova.sk/

Andrej Salner

Andrej Salner

Andrej Salner pôsobí ako senior konzultant a partner v agentúre Basta digital. Zastupuje tiež agentúru v predstavenstve agentúrnej aliancie CEEDA, ktorá zastrešuje nezávislé agentúry zo strednej a východnej Európy.

Andrej vyštudoval ekonómiu na Edinburskej univerzite a ekonómiu a politológiu na Univerzite Brandeis. Spoluzakladal agentúru Basta digital ešte pod pôvodným názvom Pizza SEO. V minulosti tiež pôsobil ako konzultant v oblasti evaluácií pre Európsku komisiu a Svetovú banku. Radil aj Nadácii Pontis pri projekte Generácia 3.0.

Webová stránka: https://bastadigital.com/

Róbert Slovák

Róbert Slovák

Róbert Slovák sa dvadsať rokov venuje reklame a komunikácii. Bol prezident Art Directors Clubu a Klubu reklamných agentúr Slovenska, je člen Arbitrážnej komisie Rady pre reklamu a spoluzakladateľ združenia Ľudia z marketingu. Nedávno vydal knihu Viac ako reklama. Bol spoluiniciátor Výzvy k ľudskosti, pod záštitou prezidenta Andreja Kisku založil medzinárodnú databázu charitatívnych kampaní GOODEAS.org. Je držiteľ viac ako 50 slovenských aj medzinárodných ocenení za reklamu. Založil vlastnú reklamnú agentúru Slovák & Friends, v ktorej pracuje pre značky ako Zvolenský, Lidl, OLO či Orange a vytvára kampane s akcentom na spoločenskú zodpovednosť. Po komédii o neexistujúcom filme s názvom Prvý slovenský horor dokončuje smutnú komédiu o nezmysle života a smrti La Dolce Morte.

Lucia Stefansky

Lucia Stefansky

Lucia sa už viac než 14 rokov pohybuje v oblasti marketingu. Zameriava sa hlavne na tvorbu stratégií, marketingové plánovanie a vedenie úspešných online kampaní. Má skúsenosti s veľkými značkami z oblasti telco a bankovníctva, ale aj menšími značkami, vrátane e-commerce. Disponuje zručnosťami z account a projektového manažmentu (web development / UX, PPC, SEO, programatický nákup, direct deals, sociálne siete, PR, copywriting a tvorba obsahu).

V minulosti pracovala so segmentáciou, životným cyklom a udržaním zákazníka, a tiež vývojom produktov a ich manažmentom pre O2 a Deutsche Telekom. Venuje sa písaniu článkov o marketingu pre online portály, je autorkou knihy o franchisingu na Slovensku a spoluautorkou knihy Uspejte v online.

Michal Stín

Michal Stín

Michal vyštudoval marketing a manažment na Ekonomickej univerzite v Bratislave a Univerzite komenského v Bratislave. Od začiatku svojej kariéry sa pohybuje v online marketingu. Aktuálne pracuje ako CMO v investičnej spoločnosti Itrinity, ktorá má vo svojom portfóliu viac SaaS firiem (Mangools, EmailListVerify a UptimeRobot).

V minulosti Michal pôsobil niekoľko rokov ako certifikovaný Google tréner, má viacročné skúsenosti so SEO, PPC, Google AdWords, ale aj analýzou webových stránok či tvorbou ich obsahu. V začiatkoch svojej kariéry pôsobil v reklamnej agentúre daren&curtis na pozícii PPC & SEO specialist a neskôr ako Head of Performance digital marketing department.

Ako konzultant spolupracoval s úspešnou slovenskou firmou Isadore. Je spoluzakladateľ vzdelávacej platformy Truniversity, v rámci ktorej vytvoril online kurz Google Ads, aktuálne dostupný pod Learn2Code. Je nadšencom rôznych športov od cyklistiky, cez behanie a plávanie až po jogu a kalisteniku. Vo voľnom čase veľmi rád pripravuje vegetariánske jedlo pre svoju milovanú priateľku.

Laszló Szabó

Laszló Szabó

László Szabó pracuje 16 rokov ako špecialista na export medzi mestami Praha-Bratislava-Budapešť. Pred 8 rokmi založil spolu s Krisztianom Dunderom digitálnu marketingovú agentúru Growww Digital, kde sa venuje ako riaditeľ rozvoja najmä online rastu firiem naprieč trhmi strednej a východnej Európy. László pôsobí aj ako Google Certified Trainer pre Česko a Slovensko so zameraním na export firiem. V rámci Google programu, ktorý združuje odborníkov v mnohých oblastiach, podporuje László Szabó start-upy, firmy, ale aj študentov alebo neziskové organizácie v získavaní zručností potrebných na rozvoj.

Peter Šebo

Peter Šebo

Je zakladateľ a Chief Digital Officer digitálnej marketingovej agentúry PS:Digital, ktorá má za sebou viacero úspešných kampaní z pohľadu kreativity, efektivity, či digitálneho PR. Digitálnemu marketingu sa venuje od roku 2006 a popri agentúrnych povinnostiach sa venuje aj prednášaniu na konferenciách a univerzitách. Tiež je organizátorom najväčšej marketingovej konferencie na Slovensku - Marketing Rulezz.

Ľubomír Šimko

Ľubomír Šimko

Ľubomír Šimko, kreatívec a spoluzakladateľ akčnej marketingovej agentúry Kreativ Gang. Má 14 rokov skúseností s riadením kontroverzných a originálnych kampaní, budovaním brand identít nových značiek a organizovaním krutých eventov. Spoločnosti ako Red Bull, Slovenská sporiteľňa, Philip Morris, Swan, Plzeňský Prazdroj by mohli o nich rozprávať. Srdcom športovec, ktorý stojí aj za halou extrémnych športov Hangair.

Webová stránka: https://kreativgang.sk/

Peter Šíma

Peter Šíma

Peter je marketingový konzultant s viac ako 11 ročnými skúsenosťami s kampaňami pre klientov z USA, Nemecka, SK/CZ a ďalších krajín. Špecializuje sa na marketing neziskových organizácii, najmä v rámci programu Google Ad Grants. Je zakladateľom a konzultantom v jedinej Google Ad Grants Certified Professional agentúre v strednej Európe - AboveX Digital. Posledné 3 roky aktívne vzdeláva neziskovky ako Google Certified Trainer.

Peter Šoltés

Peter Šoltés

CEO a zakladateľ agentúry Promiseo. Košičan, SEO nadšenec a milovník dobrej kávy. Agentúru založil z detskej izby a aj vďaka svojej superschopnosti stále sa obklopiť šikovnými ľuďmi je dnes zaradený do slovenského rebríčka Forbes 30 pod 30. V Promiseo riadi 50 členný tím, je v správnej rade Košice IT Valley a z Promisea tiež vytvoril ďalší úspešný IT spin-off. Verí, že na východe republiky je potenciál a popri práci pre veľké firmy rád pomáha práve lokálnym projektom posunúť sa na národnú až medzinárodnú úroveň.

Marek Šulik

Marek Šulik

Marek Šulik sa marketingu venuje od roku 2009. Špecializuje sa na stratégiu a plánovanie v online prostredí, e-commerce, analytiku a business intelligence. V súčasnosti pôsobí na pozícii Head of Digital Marketing v slovenskej firme Isadore, ktorá vyrába cyklistické oblečenie a predáva ho do celého sveta. Okrem toho spolu s ďalšími kolegami v marketingovom štúdiu Birne pomáha firmám rásť. Každé dva týždne publikuje marketingový newsletter Marš!, ktorý čítajú stovky slovenských marketérov.

Webová stránka: https://www.mareksulik.sk

Libor Toporcer

Libor Toporcer

Libor vyštudoval manažment na Univerzite Komenského v Bratislave. Už niekoľko rokov pôsobí v Invelity na pozícii Strategy director a team leader. V minulosti pracoval ako stratég a PPC expert aj pre agentúru GoUP. Dnes je to v prvom rade stratég a PPC špecialista, no okrem toho je lektorom pre Digital Marketing Club, Digitálnu univerzitu a má taktiež aj kurz Online marketing pre e-shopy na Learn2Code, no a v neposlednom rade založil tiež web nedietuj.sk, ktorý vás prevedie zdravou premenou života. Ako sám tvrdí, práca na projektoch vyžaduje strategické myslenie a už to nie je iba o Google reklame. Za všetko vraví aj fakt, že každá kampaň, na ktorej Libor pracuje, sa zlepší aspoň o 30 %.

Zuzana Tvarošková

Zuzana Tvarošková

Zuzana začala ešte počas štúdia Marketingovej komunikácie v Trnave pracovať v reklamnej agentúre TRIAD. Začínala na pozícii social media špecialistu, po čase viedla social media tím. Neskôr mala na starosti celý tím ako account director & team leader. Za roky v reklame pracovala na mnohých kampaniach pre klientov ako napríklad O2, Absolut, Becherovka, Tatratea alebo Hodina deťom. V roku 2019 sa stala Account Directorkou roka vrámci súťaže Agentúry roka. Z času na čas ju môžete vidieť prezentovať aj na konferenciách. Aktuálne pracuje ako marketing manager v ZITA.

Roland Vojkovský

Roland Vojkovský

Roland Vojkovský je SEO špecialista, ktorý už ako devätnásťročný robil pre SME s elitou SEO na Slovensku. V roku 2019 sa rozhodol založiť agentúru Vojkovsky.sk, ktorá sa môže popýšiť tým, že ako prvá slovenská marketingová agentúra funguje nezávisle na lokalite. Roland chcel pracovať s tými najlepšími z celého Slovenska, no tiež im dopriať slobodu. Vojkovsky.sk pracuje výhradne online, nemá kanceláriu a väčšinu svojich klientov ani osobne nestretli. Spočiatku sa agentúra zameriavala iba na linkbuilding, v súčasnosti už poskytuje komplexné SEO služby pre úspešné a ambiciózne e-shopy - od analýzy kľúčových slov, cez technické SEO, až po obsahový marketing a kvalitné spätné odkazy.

Webová stránka: https://vojkovsky.sk/

Jaroslav Vojtechovský

Jaroslav Vojtechovský

Patrí medzi významné osobnosti v rozvoji online marketingu na Slovensku. Vzdelávaniu študentov v tejto oblasti sa aktívne venuje už od roku 2008, kedy začal prednášať na Fakulte managementu Univerzity Komenského v Bratislave. Aby študentom zabezpečil praktické vzdelávanie, v roku 2011 založil Digital Marketing Club, ktorý má na svojom konte už niekoľko ocenení. Svoje poslanie vzdelávať naplnil založením úspešnej Digitálnej Univerzity s možnosťou získať aj MBA titul z digitálneho marketingu.

Martin Volek

Martin Volek

Martin je CEO a spoluzakladateľ digitálnej marketingovej agentúry Volis International a vo svete marketingu sa pohybuje už viac ako 10 rokov. Medzi jeho klientov patrili Trend, TA3, SND, YEME, Rolls Royce, Volvo, Peugeot alebo Landrover. Okrem šéfovania vo Volise je Martin tiež Google Certified Trainer a LinkedIn Trainer, a prednáša e-commerce a marketing na EUBA. Už 8 rokov pôsobí v Bratislava Tourist Board, momentálne na pozícii podpredsedu predstavenstva. Učí, školí a je pravidelným speakerom na Marketing Summit, Trend Online Academy alebo SME konferencie Ecommerce Summit. Vo svojej doterajšej kariére preškolil viac ako 8000 študentov a marketérov.

Martin Woska

Martin Woska

Martin je kreatívny, strategický riaditeľ a spolumajiteľ TRIADu, jednej z top reklamných agentúr na Slovensku a v Čechách. Okrem toho je prezidentom klubu najoceňovanejších kreatívcov Slovenska, ADC. Je držiteľom 5-tich Grand Prix, vyše 100 domácich aj zahraničných ocenení za kreativitu aj efektivitu, a medzi nimi aj najvyšších osobných ocenení za celkový prínos slovenskej reklame - FILIP, na zlatom klinci a prínos digitálnemu marketingu od ADMA. V Bratislavskom Triade je zodpovedný za oba tímy, pracoval pre značky ako O2, Absolut vodka, VÚB, Pilsner Urquell, Slido, Adidas, Kofola a mnohé ďalšie.

Je spoluautorom prvej knihy o marketingových budgetoch a efektivite – BUDGET CUT, častým spíkrom na marketingových konferenciách a porotcom v súťažiach reklamnej kreativity či efektivity. Ako viacnásobný stratég aj kreatívny riaditeľ roka, miluje synergiu medzi stratégiou a kreatívou a napriek všetkému dosiahnutému vie, že nič nevie.

 
 
 

Článok pripravili: redakcia WhitePress® a Tomáš Ilečko

Vaše komentáre (0)
Tím WhitePress® si vyhradzuje právo odstrániť urážlivé komentáre, ktoré obsahujú vulgárne slová alebo nesúvisia s predmetom diskusie.
Správcom osobných údajov fyzických osôb využívajúcich webovú stránku whitepress.com a všetky jej podstránky (ďalej len Služba) v zmysle Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzickými osobami v súvislosti so spracúvaním osobných údajov a o voľnom pohybe týchto údajov a o zrušení smernice 95/46/ES (ďalej len: GDPR) je spoločne „WhitePress“ Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością so sídlom v Bielsko-Biała na adrese ul. Legionów 26/28, zapísaná do registra podnikateľov Národného súdneho registra vedeného Okresným súdom v Bielsko-Biała, 8. ekonomický úsek Národného súdneho registra pod číslom KRS: 0000651339, NIP: 9372667797, REGON: 243400145 a iné spoločnosti zo skupiny WhitePress Group (ďalej len: Správca).

Registráciou na odber noviniek súhlasíte so zasielaním obchodných informácií prostredníctvom elektronických komunikačných prostriedkov, najmä e-mailu, týkajúcich sa priameho marketingu služieb a produktov ponúkaných spoločnosťou WhitePress s.r.o. a jej dôveryhodných obchodných partnerov so záujmom o marketing vlastného tovaru alebo služieb. Právnym základom spracovania vašich osobných údajov je udelený súhlas (čl. 6 ods. 1 písm. a) GDPR).

Kedykoľvek máte právo odvolať súhlas so spracovaním vašich osobných údajov na marketingové účely. Pre viac informácií o spracúvaní a právnom základe spracúvania vašich osobných údajov spoločnosťou WhitePress s.r.o., vrátane vašich práv, nájdete v našich Zásadách ochrany osobných údajov.
Viac informácií
  • Článok ešte nebol komentovaný.
Správcom osobných údajov fyzických osôb využívajúcich webovú stránku whitepress.com a všetky jej podstránky (ďalej len Služba) v zmysle Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzickými osobami v súvislosti so spracúvaním osobných údajov a o voľnom pohybe týchto údajov a o zrušení smernice 95/46/ES (ďalej len: GDPR) je spoločne „WhitePress“ Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością so sídlom v Bielsko-Biała na adrese ul. Legionów 26/28, zapísaná do registra podnikateľov Národného súdneho registra vedeného Okresným súdom v Bielsko-Biała, 8. ekonomický úsek Národného súdneho registra pod číslom KRS: 0000651339, NIP: 9372667797, REGON: 243400145 a iné spoločnosti zo skupiny WhitePress Group (ďalej len: Správca).

Registráciou na odber noviniek súhlasíte so zasielaním obchodných informácií prostredníctvom elektronických komunikačných prostriedkov, najmä e-mailu, týkajúcich sa priameho marketingu služieb a produktov ponúkaných spoločnosťou WhitePress s.r.o. a jej dôveryhodných obchodných partnerov so záujmom o marketing vlastného tovaru alebo služieb. Právnym základom spracovania vašich osobných údajov je udelený súhlas (čl. 6 ods. 1 písm. a) GDPR). Odoslaním formulára vyhlasujete, že ste si prečítali Zásady ochrany osobných údajov.

Kedykoľvek máte právo odvolať súhlas so spracovaním vašich osobných údajov na marketingové účely. Pre viac informácií o spracúvaní a právnom základe spracúvania vašich osobných údajov spoločnosťou WhitePress s.r.o., vrátane vašich práv, nájdete v našich Zásadách ochrany osobných údajov.
Prečítať všetko
Odporúčané články